Порошенко обговорив з Меркель російську агресію в Керченській протоці

Порошенко обговорив з Меркель російську агресію в Керченській протоці

Укрінформ
Президент Петро Порошенко обговорив із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання російської агресії в Азовському морі й Керченській протоці.

Зустріч лідерів відбулася в Брюсселі, повідомляє прес-служба глави держави.

“Напередодні проведення засідання Європейської Ради Президент України Петро Порошенко зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Президент висловив вдячність за зусилля, які докладаються Німеччиною з метою припинення блокади Росією акваторії Азовського моря і Керченської протоки, а також за особливу увагу, яку Федеральний канцлер приділяє питанню звільнення українських моряків та гарантуванню свободи судноплавства в регіоні.

Читайте також: Столтенберг підтвердив рішуче засудження агресії Росії проти України

“Глава держави закликав країни ЄС також належним чином відреагувати на акт російської агресії в акваторії Азовського моря і Керченської протоки та цілеспрямоване перешкоджання свободі судноплавства шляхом запровадження так званого “Азовського пакету санкцій”, - розповіли в АП.

Як повідомлялося, 12-13 грудня Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом Брюсселі в рамках засідання Європейської Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-