Порошенко назвав три речі, яких боїться Росія

Порошенко назвав три речі, яких боїться Росія

Укрінформ
Росія боїться єдності українського народу, європейського успіху та міжнародної присутності в Україні, і це є додатковою мотивацією, щоб цього досягти.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на спільній з віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія боїться трьох речей: по-перше, нашої єдності і солідарності. По-друге, вона ненавидить міжнародну присутність в Україні - чи то на Донбасі, у Криму або Азовському морі. По-третє, Путін ненавидить європейський успіх України, і це для нас додаткова мотивація ще рішучіше проводити реформи і повертати Україну до європейської сім'ї. Ми дуже вдячні за позицію Європейської комісії, за демонстрацію того, що двері Європейського Союзу відкриті для України", - сказав Порошенко.

Він подякував Єврокомісії за надання Україні першого траншу в межах пакету макрофінансової допомоги ЄС, що, на переконання Президента, є визнанням того, що Україна твердо іде шляхом економічної трансформації.

Читайте також: Більше половини росіян назвала Путіна відповідальним за проблеми у країні

Порошенко поінформував, що обговорив сьогодні із віце-президентом Єврокомісії подільші кроки , які є надзвичайно важливими для отримання другого траншу.

"Настав час поставити нові прагматичні цілі у відносинах ЄС і України. Минулого місяця Україна зробила дуже конкретні пропозиції стосовно того, як поглибити секторальну інтеграцію у сферах цифрового ринку, енергетики, митного співробітництва, а також права і безпеки. Ми вважаємо, що вони доцільні, і, отже, розраховуємо на підтримку наших партнерів", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, 11 грудня Україні був наданий перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 500 млн євро у вигляді позики під ставку 1,25% з погашенням у квітні 2033 року.

Європейський парламент і Європейська рада у липні погодили 4-ту програму макрофінансової допомоги Україні обсягом до 1 мільярда євро.

У вересні сторони підписали меморандум і кредитну угоду, а у листопаді Верховна Рада ратифікувала підписані міжнародні договори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-