Порошенко привітав ухвалення резолюції Європарламентом про виконання Угоди про асоціацію

Порошенко привітав ухвалення резолюції Європарламентом про виконання Угоди про асоціацію

Укрінформ
Доповідь Європарламенту про стан імплементації Угоди про асоціацію з Україною є свідченням твердої підтримки України у боротьбі за європейський вибір та результатом безпрецедентного рівня відносин між Україною та ЄС.

Про це написав Президент Петро Порошенко у Facebook.

"Вважаю таку позицію Європарламенту свідченням твердої підтримки України у триваючій боротьбі нашого народу за свій європейський вибір та результатом безпрецедентного рівня відносин між Україною та ЄС", - зазначив Президент, привітавши ухвалення резолюції Європарламентом про виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Порошенко подякував євродепутатам за визнання значного прогресу України на шляху євроінтеграційних реформ з часу Революції Гідності, яких, за його словами, здійснено більше ніж за усі попередні роки незалежності.

Глава держави підкреслив, що надзвичайно важливим у доповіді є, зокрема сигнал про визнання перспективи членства України в ЄС "згідно зі ст. 49 Договору про ЄС" та підтвердження "непохитної позиції" Європарламенту на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України "із рішучим і категоричним засудженням російської агресії проти нашої держави, зокрема нещодавнього акту агресії РФ у Керченській протоці".

Читайте також: Європаламент оцінив, як Україна виконує Угоду про асоціацію з ЄС

Як повідомлялося, Європарламент у середу ухвалив резолюцію про стан імплементації Угоди про асоціацію з Україною. У документі позитивно оцінено прогрес визначених в Угоді про асоціацію Україна-ЄС реформ в умовах російської агресії, водночас вказано на сфери, де необхідно посилити зусилля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-