Геращенко — про теракти у Франції: Безпечної Європи більше немає

Геращенко — про теракти у Франції: Безпечної Європи більше немає

Укрінформ
Останні теракти у Франції є сигналом того, що безпечної і безтурботної Європи більше немає.

Таку думку висловила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи стрілянину у Страсбурзі, внаслідок якої загинуло троє людей, ще 12 отримали поранення.

"Влітку терористи вибрали Ніцу. Взимку - різдвяний Страсбург. Поза сумнівом, це атака не лише проти європейської безпеки, це атака на цінності, це сигнал - що безпечної і безтурботної, затишної квітково-круасанової Європи , де з чашкою гарячого шоколаду чи глінтвейну можна сховатися від всіх проблем, більше не існує", - написала Геращенко.

Геращенко висловила співчуття Франції, зауваживши, що Україна в ці дні - разом із французькими громадянами. "Наші молитви з родинами постраждалих. Ми - з вами в ці дні", - зазначила вона.

Як повідомлялося, у вівторок вранці на багатолюдному різдвяному ярмарку у Страсбурзі сталася стрілянина, внаслідок якої троє людей загинуло, 12 отримали поранення.

Читайте також: Поліція уточнила кількість загиблих в результаті стрілянини у Страсбурзі

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер терміново виїхав до Страсбурга.

Раніше у центральній частині Страсбурга на час проведення різдвяних ярмарків були посилені заходи безпеки. Зокрема, заборонено допуск приватного транспорту до центру, скасовані зупинки громадського транспорту, встановлена перевірка особистих речей громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-