ЦВК і Рада Європи уклали меморандум про співпрацю

ЦВК і Рада Європи уклали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Під час візиту делегації Центральної виборчої комісії до Страсбурга було укладено перший в історії Меморандум про співпрацю між ЦВК і Радою Європи.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба ЦВК.

"Згідно з метою цього документа його підписанти мають намір співпрацювати у напрямах зміцнення можливостей ЦВК організовувати та проводити виборчий процес у відповідності до європейських виборчих стандартів та належних практик, а також посилення спроможностей Комісії щодо навчання різних учасників виборчого процесу, включаючи виборців", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Меморандум передбачає сприяння створенню та започаткування діяльності регіональних відділень Комісії, розробку нормативної бази їх функціонування, а також використання нових технологій у виборчому процесі відповідно до європейських виборчих стандартів та належних практик; подальше удосконалення якості списків виборців і реєстрації виборців тощо.

Під час візиту делегація ЦВК також провела низку зустрічей з керівниками структурних підрозділів Генерального секретаріату Ради Європи. Голова ЦВК Тетяна Сліпарчук мала окрему змістовну зустріч з директором, секретарем Венеціанської Комісії Томасом Маркертом.

Читайте також: ЦВК просить Раду й Кабмін розібратися з місцевими виборами під час воєнного стану

Під час візиту відбулося насичене та плідне спілкування з нагальних питань діяльності ЦВК. Зокрема, щодо підготовки та проведення майбутніх виборів Президента України та народних депутатів України, які заплановані 2019 року, а також щодо питань проведення місцевих виборів 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-