Треба починати переговори про членство України в НАТО — євродепутат

Треба починати переговори про членство України в НАТО — євродепутат

Укрінформ
Реакція Заходу на агресію Росії у Керченській протоці є однозначною, але настав час, крім вербальних дій, перейти до практичних. Йдеться, наприклад, про членство України в НАТО.

На цьому в інтерв’ю Укрінформу заявив депутат Європарламенту від Польщі Міхал Боні.

"Я вважаю, що настав момент, коли після визначення Києвом напряму євроатлантичної інтеграції, НАТО має чіткіше задекларувати те, що говорилося донині: потрібно розпочати предметні розмови про членство України в НАТО", - заявив Боні.

Він зауважив, що це потрібно робити попри наявні проблеми, зокрема позицію Угорщини, яка зараз блокує переговори НАТО-Україна.

У цьому контексті політик зауважив, що Угорщина "дуже нечесно себе веде" по відношенню до України, блокуючи засідання комісії НАТО-Україна.

"Я вже не говорю про близькі контакти прем'єр-міністра Віктора Орбана з Путіним чи тісні російсько-угорські економічні відносини, а про справу угорської меншини в Україні", - підкреслив депутат Європарламенту.

Читайте також: Євродепутат припустив, чого домагається Росія Керченською провокацією

Він додав, що Будапешт "чомусь забуває, що етнічні угорці живуть в Україні, де є якісь принципи, функціонує державна мова".

На його переконання, настав момент, коли потрібно чітко сказати, що з точки зору Польщі справа є однозначною: Україна захищає польський кордон, а Росія у своїх агресивних діях має обмежуватися.

"Єдиним способом це зробити є надання Україні "зеленого світла" у питанні приєднання до НАТО",- резюмував польський політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-