Євросоюз вітає закон про розмінування Донбасу

Євросоюз вітає закон про розмінування Донбасу

Укрінформ
Представництво Європейського Союзу в Україні вважає важливим кроком ухвалення Верховною Радою закону з протимінної діяльності.

Про це повідомляється на сторінці Представництва у Twitter.

"Ми вітаємо український парламент із ухваленням закону з протимінної діяльності. Це важливий крок задля порятунку життя людей. Ми готові надалі підтримувати впровадження законодавства з протимінної діяльності та надавати відповідну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Посольство США вітає ухвалення закону про розмінування Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 242 голосами ухвалила закон щодо здійснення протимінної діяльності в Україні та розмінування території Донецької і Луганської областей.

Цей закон визначає статус територій для потреб протимінної діяльності, джерела її фінансування, вимоги до фахівців у цій сфері та їхні обов'язки, надання допомоги жертвам від вибухонебезпечних предметів.

За даними Міністерства оборони України, з початку бойових дій на Донбасі жертвами мін і снарядів стали 1 858 осіб. Кількість загиблих становила 482 особи, з них - 21 дитина. При цьому площа замінованих територій на сході України, які потребують очищення, становить близько 7 тис. кв. км. Там нині проживають 1,5 млн людей (при тому, що один розірваний снаряд може вбити до 10 осіб). 15 тис. кв. км забруднені на непідконтрольній території, а також заміновано адміністративний кордон із Автономною Республікою Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-