Представнику Facebook розповіли про російські

Представнику Facebook розповіли про російські "ботоферми" - Ар'єв

Укрінформ
У ПАРЄ українська делегація порушила питання перед представником Facebook щодо поширення російськими ботофермами брехні у соціальній мережі та навмисного блокування українських користувачів.

Про це написав у Facebook за результатами засідання у Парижі голова української делегації в ПАРЄ, віце-президент Асамблеї народний депутат Володимир Ар'єв.

"Сьогодні ми обговорюємо маніпуляції і відверті фейки, які розповсюджуються в мережах і які можуть призвести до наслідків, що зараз очевидні за вікном зали засідань (після масових безладів у Парижі минулої суботи – ред.). Я розповів про новий "медіабізнес" на брехні... Закликав представника Facebook Томаса Крістінсена замислитися над тим, що люди мають право не тільки на свободу слова, а й право на правду - не бути обдуреними, і що треба враховувати, що іноді масово розповсюджена брехня в мережі призводить до катастрофічних наслідків. Донбас - яскравий приклад", - розповів Ар'єв.

Він також повідомив, що інший член української делегації - народний депутат Борислав Береза - зосередився на масових банах українських користувачів за скаргами російських ботоферм та на дезінформації від РФ.

"Загалом, видно, що Європа починає шукати шляхи захисту від інформаційних атак", - зауважив Ар'єв.

Читайте також: Як російські ботоферми ліплять з українців вурдалак

Він також наголосив, що під час роботи в ПАРЄ українська делегація приділить особливу увагу питанню протидії російській агресії.

"Вже ініційовані окремі дискусії на політичному та моніторинговому комітетах з приводу атаки РФ на наших моряків. Збираємо підписи щодо ініціативи провести на січневій сесії ПАРЄ у Страсбурзі термінові дебати на тему зриву Росією мирного процесу й ескалації ситуації", - розповів народний депутат.

Ар'єв висловив переконання, що повільно, але наполегливо українській делегації вдається змінювати настрої в Асамблеї щодо Росії, адже країна вже довела нездатність поводитися за правилами цивілізованого світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-