Рада продовжила угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17

Рада продовжила угоду з Нідерландами щодо розслідування катастрофи МН17

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає ратифікацію угоди між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи МН17 від 28 липня 2014 року.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 228 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цей закон дозволяє ратифікувати угоду, що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", яка сталася на території України 17 липня 2014 року.

"У цей важкий для нашої держави час вкрай важливо продовжити всебічне та неупереджене розслідування трагедії з літаком малайзійських авіаліній, яка сталася внаслідок терористичного акту над територією України. На прохання нідерландської сторони термін дії угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року продовжувався у 2015, 2016 і 2017 роках. У рамках реалізації досягнутих домовленостей із нідерландською стороною 23 липня 2018 року було укладено угоду у формі обміну нотами про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії угоди", - пояснив заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

За його словами, чисельність Міжнародної місії захисту розслідування під керівництвом Нідерландів становить не більше 12 осіб. Місія фактично завершила технічну роботу в Україні на місці катастрофи і основні зусилля наразі концентруються на підготовці всеохоплюючої доповіді. Кислиця також уточнив, що в рамках виконання зобов'язань персонал місії чітко дотримується законодавства України та координує свою діяльність із українськими державними органами.

Читайте також: Австралія може заборонити в'їзд причетним до катастрофи МН17

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-