В МЗС розповіли, про що говорили Клімкін з Сійярто

В МЗС розповіли, про що говорили Клімкін з Сійярто

Укрінформ
Українська сторона й надалі налаштована  на покращення відносин з Угорщиною та активізацію міжрегіональної співпраці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зістрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто на полях 25-го Міністерського засідання ОБСЄ в Мілані.

"Павло Клімкін поінформував угорського колегу про акт агресії Росії проти України в акваторії Керченської протоки та закликав офіційний Будапешт долучитися до заходів міжнародної спільноти зі стримування російського агресора. Міністри домовилися також активізувати міжрегіональну співпрацю та прискорити реалізацію спільних прикордонних інфраструктурних проектів, зокрема тих, які 26 листопада були обговорені на рівні заступників міністрів України та Угорщини Василя Боднара та Левента Мадяра", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сіярто заявляє, що Угорщина й далі блокуватиме засідання Комісії Україна-НАТО

Як поінформували у МЗС, під час зустрічі також обговорювалося питання впорядкування надання угорської допомоги в розвиток Закарпаття, яку координуватимуть новопризначений посол з особливих доручень МЗС України Микола Балтажи та уповноважений міністра з питань розвитку співробітництва між областями Саболч-Сатмар-Берег та Закарпатської області Іштван Грежа.

До відома угорського колеги було також доведено інформацію про кроки української сторони у питанні імплементації Закону «Про освіту», зазначили в зовнішньополітичнмоу вдіомстві.

Як повідомляв Укрінформ, глава міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто за підсумками зустрічі міністрів країн-членів НАТО в Брюсселі 5 грудня заявив, що Будапешт і далі блокуватиме проведення Комісії Україна-НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-