Агресія на Азові означає, що Росія готова до широкомасштабної операції - експерт

Агресія на Азові означає, що Росія готова до широкомасштабної операції - експерт

Укрінформ
Напад Росії на українські кораблі у Керченській протоці означає, що РФ готова до подальших агресивних кроків.

Про на прес-конференції "Збройні сили України: зміни і виклики" заявив заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкрита агресія щодо наших кораблів означає, що Росія готова до наступних кроків, Росія готова до широкомасштабної операції, і жодних так званих перепон ми поки що не бачимо. Росія свідомо йде на демонстрацію, що вона не поважає українську державу", - заявив Самусь.

За словами експерта, згідно з міжнародним морським правом, військовий корабель будь-якої держави користується повним імунітетом, і атака на нього означає відкриту агресію проти держави.

Крім того, Самусь вважає, що реакція міжнародної спільноти продемонструвала неготовність Європи до такого розвитку подій. Єдине, що зараз Європа може запропонувати Україні, це висловити сподівання, що Росія не піде на відкриту агресію, вважає експерт.

Читайте також: У СІЗО Москви пораненим українським морякам передали листи від батьків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українським катерам "Бердянськ", "Нікополь" та буксиру "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід від порту Одеси до порту Маріуполя. Під час агресивних дій в Керченській протоці з боку РФ троє українських військових отримали поранення, 24 - захоплені у полон.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму арештував на два місяці всіх затриманих українських моряків та звинуватив їх у начебто незаконному перетині російського кордону (ч.3 ст.322 Кримінального кодексу РФ, передбачає покарання - позбавлення волі до шести років). Всіх військовополонених доставили з Криму до московських СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-