Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив у четвер ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Засідання Верховної Ради/ Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструвалося 340 народних депутатів.

Читайте також: Комітет Ради підтримав припинення "дружби з РФ"

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує 6 грудня розглянути президентський законопроект "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією". Відповідний проект зареєстрований у парламенті 3 грудня під номером 0206. У ньому глава держави пропонує припинити дію відповідного договору з 1 квітня 2019 року. Комітет у закордонних справах 5 грудня рекомендував ухвалити цей документ за основу та в цілому як закон. Водночас на розгляд парламенту запропоновано ще два альтернативних йому законопроекти.

Розпочати ж пленарний четвер Рада планує з продовження розгляду у другому читанні законопроекту №8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", за яким пропонується запровадити нові правила маркування. Напередодні депутати зупинилися на 52-й поправці. Загалом, при підготовці проекту акта до другого читання їх було подано 68.

Після цього парламент має намір розглянути блок питань національної безпеки та оборони. Зокрема у другому читанні передбачається ухвалення законопроектів «Про протимінну діяльність» (№9080-1) і «Про прилеглу зону України» (№8361).

У блоці питань для включення до порядку денного та прийняття рішення наявний президентський законопроект №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" і альтернативний йому проект №9055-1. При цьому профільний комітет рекомендував ухвалити у першому читанні законопроект №9055. Документ передбачає розширення професійних прав адвокатів, що забезпечить реальну, а не декларативну змагальність сторін у судовому процесі.

Загалом же до порядку денного сесії депутати планують включити понад 10 законопроектів. Серед них – проект №9068 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері». Ним пропонується штрафувати телерадіоорганізації у розмірі 25% від суми ліцензійного збору за трансляцію висловлювань, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція ставить собі за мету розпалювати ворожнечу та ненависть. Водночас розробники проекту пропонують посилити відповідальність мовників (до 25% від суми ліцензійного збору та без застосування санкції у вигляді попередження) за трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора.

Водночас парламентарії спробують включити до порядку денного законопроект №9217 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України та деяких інших осіб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-