Україні поки не вдалося досягти прогресу в питанні безвізу з Канадою - посол

Україні поки не вдалося досягти прогресу в питанні безвізу з Канадою - посол

Укрінформ
Україні поки що не вдалося досягти прогресу у питанні запровадження безвізового режиму подорожей для українців до Канади.

Про це під час слухань у Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони заявив посол України Андрій Шевченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На жаль, в питанні безвізового режиму я великого прогресу не бачу. Більше того, у 2018 році ми знову зафіксували зростання кількості відмов у візах громадянам України. Наразі цей показник досяг 26%”, - сказав Шевченко.

Він наголосив, що причин, які б пояснили такі високі показники відмов у візах, немає. "Мета наших обох держав чітка: ми повинні дати людям вільні можливості для подорожей", - зазначив дипломат.

Читайте також: Клімкін та Фріланд у Брюсселі обговорили російську агресію

В оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони "Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту" депутати закликали уряд скасувати візові вимоги для короткострокових поїздок українців. Однак в уряді відповіли, що Україна поки не відповідає вимогам стосовно безвізу.

При цьому Україна скасувала візи для канадців ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-