Рада розгляне припинення

Рада розгляне припинення "дружби з РФ"

Укрінформ
Верховна Рада планує 6 грудня розглянути, окрім іншого, президентський законопроект "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Про це йдеться у порядку денному сесії, оприлюдненому на сайті парламенту

Відповідний законопроект зареєстрований 3 грудня. У ньому Президент України Петро Порошенко пропонує припинити дію відповідного договору з 1 квітня 2019 року. Комітет у закордонних справах 5 грудня рекомендував ухвалити цей документ за основу та в цілому як закон. Водночас, на розгляд парламенту запропоновано ще два альтернативних йому законопроекти - парламентарії планують розглянути всі три проекти 21-м питанням.

Розпочнеться ж пленарний четвер з продовження розгляду у другому читанні законопроекту №8450 "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", за яким пропонується запровадити нові правила маркування. Напередодні депутати зупинилися на 52-й поправці. Загалом їх було подано 68.

Після цього парламент розгляне блок питань національної безпеки та оборони. Зокрем, у другому читанні передбачається ухвалення законопроектів "Про протимінну діяльність" (№9080-1) і "Про прилеглу зону України" (№8361).

Читайте також: Раді пропонують заборонити ідеологію "руського міра"

У блоці питань до порядку денного також є президентський законопроект №9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" і альтернативний йому проект №9055-1. При цьому профільний комітет рекомендував ухвалити у першому читанні законопроект №9055. Документ передбачає розширення професійних прав адвокатів, що забезпечить реальну, а не декларативну змагальність сторін у судовому процесі.

Загалом же, до порядку денного сесії депутати планують включити більше десятка законопроектів. Серед них – проект №9068 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері". Ним пропонується штрафувати телерадіоорганізації у розмірі 25% від суми ліцензійного збору за трансляцію висловлювань, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція переслідує мету розпалювання ворожнечі та ненависті.

Окрім того, у четвер – друге читання законопроекту №8584 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу". Передбачається внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, встановивши відповідальність за булінг. Водночас педагогічних працівників і керівників закладів освіти пропонується карати штрафом у сумі від 340 грн до 3 тис. 400 грн за приховування випадків булінгу.

Друге читання в Раді також має пройти урядовий законопроект №4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена" і проект 5395-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-