Рада Асоціації Україна-ЄС розгляне імплементацію вже визначених напрямків співробітництва

Рада Асоціації Україна-ЄС розгляне імплементацію вже визначених напрямків співробітництва

Укрінформ
Рада асоціації Україна-ЄС, яка відбудеться 17 грудня, не передбачає внесення будь-яких змін до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, сторони зосередять увагу на реалізації вже прийнятих рішень у чотирьох ключових сферах двосторонньої співпраці.

Про це у середу повідомила журналістам у Брюсселі віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе за підсумками переговорів з представниками Європейської комісії. 

«Для того, щоб переглядати будь-які положення Угоди про асоціацію, треба починати новий переговорний процес. Ми таких завдань для себе не ставимо. Ми розглядаємо ті завдання, які вже мають відображення у рішенні саміту Україна-ЄС, що відбувся у липні. Тоді на основі Угоди про асоціацію було визначено чотири основні сфери, де ми бачимо можливість подальшої секторальної інтеграції. Саме ці напрямки будуть винесені на розгляд учасників Ради асоціації», - зауважила український урядовець. 

Вона зазначила, що провела зустрічі з єврокомісаром з питань юстиції Верою Юровою та Єврокомісаром з питань цифрового порядку денного Андрусом Ансіпом. 

«Для нас ці зустрічі є важливими напередодні засідання Ради асоціації, яка відбудеться 17 грудня. Ми готуємо ті рішення, які будуть формалізовані сторонами, по двох напрямках – щодо нового порядку денного в сфері свобод, юстиції та безпеки, а також з точки зору подальших кроків з інтеграції України в цифровий ринок Європейського Союзу. Для нас це були робочі, але дуже предметні і важливі зустрічі», - підкреслила віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: Звільнення моряків із полону РФ було ключовим на переговорах у Єврокомісії - віце-прем'єр

За її словами, обидва єврокомісари висловили дуже чітку підтримку Україні в час важких випробувань, коли країна постала перед ще однією військовою атакою з боку Російської Федерації в районі Керченської протоки.

«Ми розуміємо, що європейці стоять поряд із нами і підтримують Україну. Це є надзвичайно важливим», - зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, під час двостороннього саміту Україна ЄС сторони обрали чотири пріоритетні галузі двосторонніх відносин, зокрема інтеграцію України до енергетичного ринку ЄС, поглиблене співробітництво у сфері цифрової економіки, співробітництво у сфері юстиції, свободи та безпеки, а також активізацію взаємодії у сфері митної співпраці та технічного регулювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-