Савченко оголосила сухе голодування

Савченко оголосила сухе голодування

Відео
Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко заявила, що оголосила сухе голодування.

Відео з заявою розміщене на сторінці нардепа у Facebook.

Савченко повідомила, що слідчі СБУ нібито поставили їй ультиматум: її адвокати мають поставити підписи, що вони закінчили ознайомлення з матеріалами справи, а до того часу її не відвезуть у банк і заборонять побачення з матір'ю, сестрою, а також з її помічниками як народного депутата.

"Тобто, знову йде тиск і обмеження моєї роботи політичної в статусі народного депутата, якщо мої адвокати швидко не закінчать ознайомлення з матеріалами справи, щоб можна мене було встигнути осудити, винести мені обвинувальний вирок до президентських виборів... Я не піддаюся на тиск, я незламна і я не буду обмежувати своїх адвокатів у цьому ознайомленні... І реагувати на такі заяви я можу тільки одним методом. Я оголошую сухе голодування, не просто без їжі, але й без води", - заявила Савченко.

Вона уточнила, що її сухе голодування буде тривати доти, доки їй не забезпечать відвідання банку, поки вона не поновить електронний ключ і не подасть декларацію до НАЗК, і доки їй не дозволять відвідування її сестри, матері, помічників народного депутата у вільному доступі.

Як повідомлялося, 21 листопада Київський апеляційний суд залишив без задоволення апеляцію на ухвалу суду першої інстанції про продовження запобіжного заходу Савченко у вигляді тримання під вартою. Тож, згідно з рішенням Шевченківського райсуду Києва, Савченко має перебувати під вартою до 23 грудня.

Депутату інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

Читайте також: КС розпочав розгляд скарги Надії Савченко

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

23 березня Шевченківський райсуд Києва вперше обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-