Рада не змогла призначити слухання про участь молоді у реформах

Рада не змогла призначити слухання про участь молоді у реформах

Укрінформ
Верховна Рада не підтримала постанову про проведення парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему "Участь молоді в процесах реформування держави".

За ухвалення постанови проголосувало 118 народних депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму повторно внесе зазначений проект постанови найближчим часом. Парубій пообіцяв розглянути проект постанови вже наступного тижня "в найбільш оптимальний час".

“Проведення парламентських слухань сприятиме активізації участі молоді в процесах ухвалення рішень, управлінні державними справами та справами громади, підвищенню рівня її громадської активності, а також розвитку молодіжної політики в Україні як інструменту залучення молодих людей до реформування держави”, — ідеться в пояснювальній записці до проекту постанови.

Метою проведення слухань є розробка і прийняття рекомендацій Верховної Ради щодо участі молоді в процесах реформування держави.

Слухання пропонують провести вже на наступній сесії парламенту.

Читайте також: Парубій закрив Раду і побажав депутатам плідної роботи в комітетах

“4 вересня цього року Верховна Рада не проголосувала постанову про проведення цих слухань. Протягом двох місяців ми зверталися з проханням, щоб було проголосовано постанову про проведення цих слухань 21 листопада 2018 року. Проте, оскільки всі строки втрачені, прошу перенести проведення слухань на наступну сесію Верховної Ради”, — заявив з трибуни парламенту народний депутат від фракції “Народний фронт” Микола Величкович, який представляв проект постанови.

Під час слухань планують почути інформацію і пропозиції для визначення стратегічних орієнтирів державної молодіжної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-