Порошенко очікує від Європи конкретних дій через агресію РФ на Азові

Порошенко очікує від Європи конкретних дій через агресію РФ на Азові

Укрінформ
Україна очікує від західних партнерів конкретних дій через агресію Росії в Керченській протоці, а також хотіла б запросити кораблі НАТО в Азовське море. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю Bloomberg.

"Я хотів би подякувати всім світовим лідерам за нашу підтримку в цей важкий час російської агресії. Заяви США, G7, Європейського Союзу, інших наших союзників, різні жорсткі висловлювання - це, безумовно, потужна підтримка України. Але, думаю, в цій ситуації, в той час, як західні партнери роблять жорсткі заяви, (президент РФ Володимир - ред.) Путін діє", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, чи задоволений він реакцією західних країн на те, що сталося у Керченській протоці. 

Він додав, що дії міжнародної спільноти, які б могли послідувати у відповідь на російську агресію, могли б включити санкції та нарощування присутності сил НАТО в Чорному та Азовському морях для збереження стабільності в регіоні.

Читайте також: Маємо всі передумови для спокійного проведення виборів у ОТГ - Порошенко

"У цій ситуації, безумовно, нам також потрібно більше координуватися з тим, щоб діяти. Діяти - це не означає починати війну... Діяти - це значить новий пакет санкцій проти Росії, можливо, під назвою "азовські санкції", безумовне нарощування присутності НАТО в Чорному морі і, можливо, в Азовському морі. Ми були б раді запросити кораблі НАТО, щоб зберігати стабільність", - зазначив він. 

Щодо президентських виборів в Україні Порошенко наголосив, що їх не будуть переносити, оскільки це зіграє на руку Путіну. 

"Якщо ми перенесемо президентські вибори, буде тільки один переможець в цій ситуації, і ім'я цього переможця - Путін. Ми не дамо йому цей шанс", - підкреслив глава держави. 

На запитання журналіста, чи вплинули події в Керченській протоці на економіку України або на готовність інвесторів вкладати кошти в країну, Порошенко наголосив: "Моя відповідь - безумовно ні. По-перше, тому що ми не обмежуємо нічиї права, в тому числі економічних суб’єктів. У нас стабільна банківська система, у нас стабільний валютний курс", - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, російські прикордонні кораблі 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-