Парубій закликав Сенат США запровадити нові санкції проти Росії

Парубій закликав Сенат США запровадити нові санкції проти Росії

Лист
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій направив листа віце-президенту США, голові Сенату Конгресу США Майку Пенсу, в якому, зокрема, закликав до запровадження нових санкцій проти РФ після її агресії в Керченській протоці.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

“Україна, Сполучені Штати та міжнародне співтовариство вжили активних і рішучих дій з 2014 року, спрямованих на боротьбу з незаконною агресивною поведінкою Росії, включаючи запровадження економічних санкцій. Дуже важливо, щоб верховенство права та міжнародні норми були суворо дотримані, спричиняючи наслідки для тих країн, які прагнуть підірвати право інших країн на власний національний дохід. Ми закликаємо вас використати всі наявні можливості, щоб зупинити агресію Росії щодо України та її чітке порушення міжнародних правил на норм шляхом накладання додаткових енергетичних та фінансових санкцій”, — наголосив Парубій у листі.

Читайте також: Україна ініціює в ООН обговорення російських загроз у Чорному та Азовському морях

Як відомо, прикордонні кораблі 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-