Україна закликає Македонію ввести санкції проти Росії

Україна закликає Македонію ввести санкції проти Росії

Укрінформ
Запровадити санкції проти Росії закликала віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з прем'єр-міністром Македонії Зораном Заєвим в ході робочого візиту до Хорватії.

Про це інформує Урядовий портал.

«Росія не демонструє прогресу у виконанні резолюцій ПАРЄ щодо російської військової агресії проти України. Нещодавні провокаційні дії Росії в Азовському морі, фальшиві вибори на Донбасі 11 листопада, жодного прогресу у звільненні українських політичних в'язнів - цей список можна продовжувати», - наголосила віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна закликає Угорщину ввести нові санкції проти РФ

Вона закликала Республіку Македонію, як дружню країну та кандидата на членство до ЄС, запровадити санкції проти Росії та приєднатися до європейської політики у цьому напрямі.

Під час зустрічі посадовці також обговорили спільні виклики та стратегічні цілі у протидії втручанням Росії та напрацюваннями на шляху до вступу в ЄС і НАТО. У свою чергу Заєв відзначив, що членство Македонії в НАТО означає внутрішній мир та стабільність в країні. Він висловив сподівання, що і Україна у майбутньому буде членом Альянсу.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-