ТСК із розслідування нападів на активістів проведе засідання в Одесі

ТСК із розслідування нападів на активістів проведе засідання в Одесі

Укрінформ
Наступне виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо нападу на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів відбудеться в Одесі.

Про це журналістам повідомив голова ТСК, народний депутат Борислав Береза під час брифінгу після засідання у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На засіданні було прийнято рішення провести наступне виїзне засідання у місті, де трапилося найбільше резонансних подій по нападах на активістів, в якому, мабуть, останнім часом щотижня щось трапляється, - це Одеса. Отже, в Одесі - наступне виїзне засідання", - сказав Береза.

На запитання журналістів, коли саме відбудеться засідання, він зазначив, що це буде вирішено протягом тижня.

"Є декілька питань, коли можуть усі, тому що депутати не вільні в часі. Вони працюють, зокрема на округах, у комісіях, і їм потрібно дійсно врегулювати це питання", - пояснив голова ТСК.

Водночас він уточнив, що в Одесі ТСК працюватиме над 4-5 основними справами.

Читайте також: У ТСК щодо Гандзюк сказали, які ще справи розслідуватимуть

"Так сталося, що Одеса - зараз дуже не спокійний, буремний, я би сказав так, регіон. І ми саме тому вирішили їхати туди, щоб з'ясувати для себе все те, що ми, мабуть, з'ясували в Херсоні. І я сподіваюсь, що люди, в яких є свідчення або інформація, і вони або бояться надавати її правоохоронцям, або надавали і не бачать реакції, або є інформація, яку вони хочуть надати комісії, зможуть прийти до ТСК і передати її нам", - додав Береза.

Окрім того, за його словами, члени ТСК вирішили створити окремі підгрупи, які додатково працюватимуть у п'яти містах - Херсоні, Одесі, Харкові, Києві та Сєвєродонецьку.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада ВР утворила тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься перевіркою відомостей та з'ясуванням стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-