Кожен, хто закликатиме до силового повалення влади, відчує силу закону - генпрокурор

Кожен, хто закликатиме до силового повалення влади, відчує силу закону - генпрокурор

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко  заявив, що неприпустимо зазіхати на територіальну цілісність України та закликати до силового повалення влади. Всі, хто це робитимуть - відчують силу закону.

Про це він заявив на прес-конференції у Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вільна країна, кожен може критикувати владу, кожен може давати оцінки діям влади, але неприпустимо замахуватися на територіальну цілісність України, включно з Кримом і Донбасом і суверенними водами, а також закликати до силового повалення влади. Всі, хто буде собі це дозволяти, будуть відчувати силу закону", - сказав Луценко.

Він додав, що вважає особливо важливим протидію сепаратистським та антидержавним діям і закликам, які, за його словами, часто лунають в  Одеській області, в тому числі в деяких районних ЗМІ.

"Перелік я не буду наводити. Тим не менше, будь-які антидержавні речі будуть жорстко каратися. Щоб пояснити як, недавно на каналі "112" одна дама з одної політичної організації довго розповідала про те, що українські кораблі не мали права заходити в російські води Криму. Такі заяви підпадають під ознаку кримінальної статті про заклики до зміни територіальної цілісності держави. Кримінальне провадження порушено і ця дама буде відповідати", - додав Луценко.

Читайте також: Луценко - про воєнний стан: Усі страхи розганяють панікери

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях, серед них - Одеська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-