Черниш сказав, чого еліта РФ хоче більше за Крим і Донбас

Черниш сказав, чого еліта РФ хоче більше за Крим і Донбас

Укрінформ
Донбас і Крим для російської еліти - це дрібниці порівняно з бажанням повернутись до радянських позицій.

Таку думку висловив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в інтерв'ю Укрінформу.

"Мова йде про повернення до системи, яку особисто президент Російської Федерації й російська еліта вважають тим, що зараз їм "належить по праву як правонаступникам Радянського Союзу", фактично вони прагнуть до нової імперії. Тому ми розуміємо, що для політичної еліти Росії це означає лише одне: Донбас і Крим – це дрібниці порівняно з їхніми бажаннями повернутися до "радянських" позицій", - заявив він.

Міністр зазначив, що Російська Федерація прагне реваншизму – "емоційно, політично і навіть є намагання обгрунтувати це юридично".

Читайте також: Кремль застосовує проти України тактику, перевірену в Молдові й Грузії - глава МінТОТ

"От була собі радянська держава, з якою рахувалися в світі. Ця машина контролювала, як тоді говорили, 1/6 частину суші. Реваншизм в розумінні Російської Федерації й означає повернення до того стану – повний вплив на колишні радянські республіки. Другий важливий момент – це щоб із Росією "рахувалися" на світовій арені", - додав глава МінТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-