У БПП наголошують, що воєнний стан не порушуватиме права і свободи населення

У БПП наголошують, що воєнний стан не порушуватиме права і свободи населення

Укрінформ
У фракції  “Блок Петра Порошенка” наголошують, що попри введення воєнного стану права і свободи  цивільного населення залишаються недоторканними.

Про це заявив голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов, виступаючи з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Введення воєнного стану - не політичний акт, а рішучий крок Верховного головнокомандувача Петра Порошенка, покликаний зберегти нашу державу у випадку повномасштабного наступу. Попри воєнний стан права і свободи цивільного населення залишаються недоторканними - їх обмеження можливе виключно в разі широкомасштабного вторгнення на нашу територію”, - підкресив Герасимов.

Він додав, що виконується низка спеціальних заходів, передбачених воєнним станом. Це, зокрема,  передислокація військ, бойове злагодження бригад, посилення захисту стратегічних об’єктів, кордону та громадського порядку.

Читайте також: Бурбак: Воєнний стан - не причина накручувати курс долара

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-