У Раді складе присягу новий депутат

У Раді складе присягу новий депутат

Укрінформ
У Верховній Раді 4 грудня планує скласти присягу новий народний депутат.

Про це йдеться у порядку денному сесії, оприлюдненому на сайті парламенту

Засідання у вівторок розпочнеться зі складання присяги народним депутатом. У порядку денному не вказано імені. Проте, ймовірно, це буде Володимир Куренной, якого Центральна виборча комісія на засіданні 29 листопада визнала обраним народним депутатом на позачергових парламентських виборах 2014 року за списком "Блоку Петра Порошенка" та зареєструвала як такого. Таке рішення було прийнято ЦВК у зв'язку зі складанням повноважень народним депутатом від БПП Іриною Фріз, яку 22 листопада було призначено міністром у справах ветеранів.

Після цього близько півгодини буде відведено на оголошення, заяви, повідомлення, пропозиції від депутатських фракцій і груп.

Далі першим блоком Рада має намір розглянути законопроекти, пов'язані із соціальним захистом осіб із інвалідністю.

Потім парламентарії збираються перейти до розгляду аграрних питань. Так, депутати збираються розглянути у першому читанні проект закону №9022, яким пропонується встановити відповідальність за невиконання операторами ринку тварин вимог з ідентифікації та впровадження адміністративних санкцій до громадян та посадових осіб при виявленні порушень. Зокрема, порушення встановлених законодавством вимог до ідентифікації тварин тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі від шести до восьми мінімальних заробітних плат, а на фізичних осіб-підприємців – від двох до чотирьох мінімальних заробітних плат.

Окрім того, в "аграрному" блоці порядком денним передбачено розгляд трьох законопроектів "Про сільськогосподарську кооперацію".

Читайте також: Парубій сказав, як працюватиме Рада у період воєнного стану

До порядку денного сесії депутати планують включити більше десятка законопроектів. Серед них – проект №9068 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері». Ним пропонується штрафувати телерадіоорганізації у розмірі 25% від суми ліцензійного збору за трансляцію висловлювань, які виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція переслідує мету розпалювання ворожнечі та ненависті. Водночас розробники проекту пропонують посилити відповідальність мовників (до 25% від суми ліцензійного збору та без застосування санкції у вигляді попередження) за трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора.

Разом з тим парламентарії спробують включити до порядку денного законопроект №9217 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України та деяких інших осіб". Так, за незаконне носіння військової форми ЗСУ пропонується запровадити штраф у розмірі від ста п’ятдесяти (2250 грн) до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн). Водночас за осквернення або руйнування автори документу пропонують передбачити кримінальну відповідальність – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Також пленарного вівторка для повторного розгляду з пропозиціями Президента України до парламенту вноситься закон "Про приватну детективну (розшукову) діяльність" (№3726). Депутати ухвалили його 13 квітня 2018 року, проте 7 червня Глава держави наклав на нього вето. При цьому зазначалося, що в законі сформовано перелік дозволених видів приватних детективних послуг без урахування вимог низки законодавчих актів України.

До того ж, у вівторок ВР планує розглянути "антитютюнові" проекти законів №4030а і №4030а-1. Ними передбачають внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання торгівлі тютюновими виробами та запровадження спеціалізованих місць торгівлі тютюновими виробами.

Окремими блоками Рада має намір розглянути проекти постанов щодо перейменування населених пунктів в Івано-Франківській, Київській, харківській, Черкаській, Волинській, Сумській і Полтавській областях, а також стосовно зміни в адміністративно-територіальному устрої Донеччини та Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-