Порошенко: Росія перебуває у тотальній ізоляції

Порошенко: Росія перебуває у тотальній ізоляції

Керченська криза
Укрінформ
Росія знаходиться у міжнародній ізоляції через свої агресивні дії проти України і наші міжнародні партнери твердо підтримують нашу боротьбу за суверенітет та територіальну цілісність держави.

Про це сказав Президент Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, передає прес-служба Глави держави.

«Росія зараз перебуває у тотальній ізоляції. Це результат нашої спільної міжнародної координації. Але наголошую – свою країну ми будемо боронити самі», - підкреслив він.

Президент також зауважив, що рух України до членства в НАТО і ЄС та закріплення євроатлантичного вибору нашої держави в Конституції також мають важливе значення у питанні захисту країни від агресивних зазіхань Росії.

«Україна є активним гравцем у світі. Україна має надійних союзників, які допомагають робити реформи, які допомагають боронити суверенітет, ніхто з яких не погодився ні на шантаж, ні на підкуп Росії ні щодо визнання Криму, ні щодо невизнання агресії», - зазначив Президент.

Читайте також: Підтримка світу дає надію на нові санкції проти РФ - Президент

За його словами, потужна світова позиція дозволяє нам не лише боронити державу, не лише захищати і будувати армію, не лише будувати українську національну ідентичність, у тому числі і через підтримку нашої мови, але й проводити життєво важливі реформи, які нам конче потрібні. За ого словами, головне зараз - не втратити темпи реформ.

«Не зрадити країну і не побігти до Путіна з капітуляцією. Не втратити головне – Українську державу і всі напрацювання, які були всіма нами зроблені за останні 4,5 роки. Дуже висока ціна за них заплачена», - підкреслив він.

Читайте також: Уряд уже визначив пріоритети на наступний рік — Гройсман

Він особливо підкреслив важливість зберігати єдність: «Навчитися забезпечити єдність українського народу. І тому я починаю і закінчую зі слів про єдність. Не дати жодного шансу Путіну розколоти наше суспільство – як ззовні, через отруту російської пропаганди, так і з середини – через п’яту колону, яка буде дуже маскуватися то під націоналістичними лозунгами, то під проросійськими».

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Читайте також: Парламент Естонії прийняв декларацію на підтримку України

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-