Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки

Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки

Укрінформ
Лідери трьох фракцій Верховної Ради демонструють низькі показники участі в голосуваннях парламенту. Так, голови фракцій “Опозиційний блок”, “Батьківщина” та “Радикальна партія” пропустили 50% голосувань за чотири роки.

Про це повідомляє Комітет виборців України.

“Лідери трьох фракцій пропустили 50% голосувань Ради за чотири роки”, - йдеться в повідомленні.

Так, голова фракції “Опозиційний блок” Вадим Новинський узяв участь лише в 8% голосувань, пропустивши 14 тисяч голосувань, наголосили у КВУ.

“Зокрема, політик не натискав «за», «проти» чи «утримався» щодо законів про місцеві вибори (2831-3), про державну службу (№2490), про публічні закупівлі (№3559), про Національну поліцію (№2822), про Державне бюро розслідувань (№2114), про утворення Вищого антикорупційного суду (№8497), про постанови ВР щодо визнання Росії державою-агресором та позбавлення В.Януковича звання Президента”, - повідомляє КВУ.

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь в 26% голосувань, пропустивши 11 тисяч голосувань. Зокрема, політик не голосувала за Державний бюджет України на 2015, 2018 та 2019 роки. Також Тимошенко пропустила голосування за закон про реінтеграцію Донбасу (№7163).

“Олег Ляшко (Радикальна партія) взяв участь в 51% голосувань, пропустивши 7 тисяч голосувань. Зокрема, проігнорував голосування за закони про державну службу (№2490) та про Державне бюро розслідувань (№2114)”, - інформує КВУ.

Як зазначає прес-служба організації, в інших голів фракцій показники голосувань вищі, однак також далекі від максимуму.

“Голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк узяв участь в 72% голосувань, голова “Народного Фронту” Максим Бурбак – 72%, керівник фракції БПП Артур Герасимов – 81%”, - інформує КВУ.

Загалом, за чотири роки в українському парламенті відбулося понад 15 тисяч голосувань.

Читайте також: КВУ назвала депутатів, які проігнорували всі засідання Ради за місяць

Водночас, Комітет виборців зазначає, що показники присутності на засіданнях Ради у лідерів фракцій є вищими, аніж показники їх голосувань, що "свідчить про політизованість цього питання".

Таким чином, за даними письмової реєстрації, Новинський був присутній на 73% засіданнях Ради за чотири роки, Тимошенко – 79%, Ляшко – 85%, Березюк – 80%, Бурбак – 94%, Герасимов – 93%.

Як повідомляв Укрінформ, раніше КВУ в рамках проекту «Дослівно» проаналізував участь народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради за чотири роки роботи парламенту і визначив, що у Верховній Раді є кілька десятків “мертвих душ”.

Верховна Рада VIII скликання обрана на позачергових виборах 26 жовтня 2014 року. Депутати набули повноважень 27 листопада 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-