Порошенко закликав світ допомогти у звільненні політв’язнів і заручників

Порошенко закликав світ допомогти у звільненні політв’язнів і заручників

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав правозахисні й міжнародні організації та уряди іноземних країн працювати спільно заради звільнення українських політв’язнів і заручників, які незаконно утримуються в російських тюрмах та на тимчасово окупованій території.

Про це він заявив, виступаючи на форумі "70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Форум "70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України" / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

“Україна й надалі продовжуватиме робити все можливе для якнайшвидшого повернення в Україну всіх українських заручників з окупованих Донбасу і з незаконно анексованого Криму, політичних в’язнів, які утримуються незаконно в російських тюрмах. Ще раз користуючись нагодою, закликаю всі правозахисні організації, уряди, міжнародні організації працювати спільно заради цієї мети”, - сказав Порошенко.

Читайте також: У Лондоні українці оголосили місячну акцію проти російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, усього в Росії і анексованому Криму незаконно утримується 64 українських політв’язні, серед них — журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-