Депутати Європарламенту закликали ЄС вжити цільові санкції проти Росії

Депутати Європарламенту закликали ЄС вжити цільові санкції проти Росії

Керченська криза
Укрінформ
97 депутатів Європейського парламенту звернулися до Високого представника ЄС Федеріки Могеріні та до всіх європейських урядів з проханням ввести цільові санкції проти Російської Федерації у зв'язку з агресією проти України в Азовському морі.

Повідомлення про це розміщено на сторінці Facebook Місії України при ЄС.

У листі, зокрема, нагадуються події 25 листопада, коли російські сили захопили три кораблі ВМС України та їх екіпажі під час спроби пройти в Азовське море через Керченську протоку.

«Як кораблі, так і екіпажі були захоплені, в той час як принаймні двоє моряків були арештовані в Росії на період 60 діб», - йдеться у листі.

Депутати наголошують, що цей інцидент не є поодиноким, і є останнім серед наслідків незаконної анексії Криму Росією, будівництва мосту через Керченську протоку, а також продовження фінансової та військової підтримки Росією кровопролиття на Донбасі та проведення там незаконних виборів.

«Розвиток, який трапився у ці вихідні, має розглядатися як частина ширшої стратегії, спрямованої на поглиблення ескалації та підливання пального у напругу між Росією і Україною, кричуще та провокаційне порушення міжнародних норм та угод, а також як пряма загроза нашій власній безпеці й миру», - наводить текст листа дипломатичне представництво України.

Читайте також: Могеріні закликала РФ негайно звільнити захоплених українських моряків

Депутати зауважили – агресія Путіна не може залишитися без відповіді.

«Ми, депутати Європейського парламенту, які поставили свій підпис під цим листом, закликаємо Високого представника ЄС Могеріні та лідерів всіх європейських урядів застосувати цільові санкції проти Росії. Європа може і повинна не дозволити собі залишатися осторонь, коли президент Путін повільно, але безперервно віддаляється від основ міжнародного правопорядку», - йдеться у листі європейських політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-