Nord Stream 2: Гройсман не радить Штайнмайєру вірити гарантіям Москви

Nord Stream 2: Гройсман не радить Штайнмайєру вірити гарантіям Москви

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив із Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром економічну співпрацю, санкційну політику та необхідність жорстких відповідей на прояви агресії Російської Федерації.

Про це Гройсман повідомив у Twitter.

"Зустрівся з Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром. Обговорили санкційну політику та необхідність жорстких відповідей на прояви агресії Російської Федерації", - написав він.

Як повідомляє Урядовий портал, сторони також торкнулися питання побудови газогону «Північний потік-2».

Глава українського уряду наголосив, що вірити в гарантії Москви не можна. Росія неодноразово демонструвала схильність до шантажу та використання енергетичних інструментів впливу на догоду своїм політичним амбіціям. Тож транзитний шлях виключно Україною залишається єдиним альтернативним варіантом забезпечення енергетичної незалежності європейських країн.

Читайте також: Меркель закликає Україну не звертати з курсу реформ

«Українська транзитна інфраструктура є значно надійнішою і дешевшою, ніж російські обхідні газопроводи», - сказав Гройсман.

Під час перемовин сторони також обговорили співпрацю в економічній сфері та плани уряду в контексті реформування економіки і формування антикорупційної політики.

Зустріч відбулася в рамках дводенного робочого візиту глави уряду до Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-