У парламенті Британії хочуть персональних санкцій проти військових РФ

У парламенті Британії хочуть персональних санкцій проти військових РФ

Укрінформ
Голова "Групи дружби з Україною" у парламенті Великої Британії Джон Віттінгдейл пропонував запровадити санкції проти військовослужбовців, які брали участь у координації операції із захоплення українських суден у Керченській протоці.

Таку пропозицію він озвучив заступнику глави МЗС Британії Алістеру Берту напередодні під час екстрених дебатів у британському парламенті щодо загострення ситуації у Керченській протоці.

"Чи розгляне міністр введення персональних санкцій стосовно військовослужбовців, які, як було показано, брали участь у координації цієї операції, а також чи можливе посилення економічних санкцій стосовно Росії щонайменше до рівня, який застосовують США і Канада?" - запитав Віттінгдейл.

Берт, у свою чергу, нагадав, що Лондон раніше вживав заходів проти Росії через її незаконну анексію Криму та ввів санкції через будівництво Керченського мосту.

Щодо нових санкцій заступник глави МЗС Британії зазначив, що всі подальші рішення будуть розглядатися у співпраці з європейськими партнерами.

"Будь-які подальші санкції будуть розглянуті у співпраці з європейськими партнерами та іншими. Дуже важливо, що існує відчуття єдності у відповідь на те, що сталося", - сказав Берт.

Варто зазначити, що учасники дебатів одноголосно заявляли про порушення РФ міжнародного права та закликали Росію звільнити затриманих моряків і захоплені судна.

Читайте також: У Меркель обіцяють обговорити нові санкції проти Росії з партнерами в ЄС

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки. Повідомлялося також про шістьох поранених, проте перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко поінформувала, що, за уточненими даними, поранено чотирьох затриманих, один з них у важкому стані.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-