Українсько-німецька група високого рівня обговорила агресію РФ в Азовському морі

Українсько-німецька група високого рівня обговорила агресію РФ в Азовському морі

Укрінформ
На засіданні українсько-німецької Групи високого рівня з питань економічного співробітництва  обговорили питання агресії Росії в Азовському морі.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

"Розпочалося десяте засідання українсько-німецької Групи високого рівня з питань економічного співробітництва. Очікувано, першим питанням була агресія Російської Федерації в Азовському морі, напад на наші кораблі та захоплення в полон українських військовослужбовців. Ні в кого немає сумніву, що якщо Росію не зупинити в Україні, вона продовжить дестабілізацію багатьох інших регіонів світу, сіючи хаос", - написав Омелян.

Він додав, що "всі бачать" результати панування Кремля в  Абхазії, частині Донецької та Луганської областей, Криму, Сирії, Придністров’ї. 

"Колись квітучі землі деградували, населення віддає перевагу еміграції, прийшов занепад.Тому на дії Кремля в Азовському морі протидія буде обов`язково і ніхто спуску Москві не дасть. Берлін на стороні України, об’єктивно оцінює реальну ситуацію та чудово розуміє, що агресора потрібно зупинити", - зауважив Омелян.

Міністр додав, що  українсько-німецька Група високого рівня з питань економічного співробітництва обговорить питання двосторонньої співпраці у сферах економіки, інфраструктури, енергетики, також реформи та посилення взаємодії.

У Берліні 28 листопада відбувається  десяте засідання українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва.

Читайте також: Росія хоче з'єднати окуповані Крим і Донбас - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ,  Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці.

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків.

28 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон про затвердження указу Президента "Про введення воєнного стану в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-