Партія Меркель ухвалила стратегічний документ на підтримку України - посол

Партія Меркель ухвалила стратегічний документ на підтримку України - посол

Ексклюзив
Укрінформ
У середу в німецькому Бундестазі проходить позачергове засідання Комітету у закордонних справах, а напередодні фракція консерваторів на розширеному засіданні прийняла дуже важливу заяву щодо України.

Про це кореспондента Укрінформу поінформував посол України в ФРН Андрій Мельник.

"У цей час відбувається важлива подія – засідання Комітету в закордонних справах Бундестагу. Засідання екстрене, українська тема – номер один", - поінформував посол, який з минулої неділі веде активні перемовини з партіями влади – консерваторами та соціал-демократами, а також зеленими.

У понеділок відбулося засідання керівництва фракції ХДС/ХСС. А у вівторок - розширене засідання всієї фракції за участю голови ХДС Ангели Меркель, на якому було обговорення та схвалення документа на підтримку України – стратегічного документа, оновленого з урахуванням сучасних реалій і викликів, розрахованого щонайменше на 3 роки - на час діяльності цієї коаліції.

"Перше речення цього документа починається з того, що "доля Європейського Союзу вирішується в Україні", - зауважив посол.

Над цим документом працювали останні 3 місяці, повідомив дипломат, але консерватори вирішили його оприлюднити саме зараз як акт солідарності, у чому безумовно є символізм. За даними Мельника, Меркель схвально сприйняла цей документ.

Читайте також: Посол України у ФРН анонсував телефонну розмову Порошенка з Меркель

Український посол також звернув увагу на повідомлення в німецьких ЗМІ з посиланням на джерела про те, що німецька сторона ніби блокує на європейському рівні додаткові санкції проти РФ. За його словами, це лише припущення, ця інформація не може бути офіційно підтверджена. Проте він визнав, що у Брюсселі дійсно відбуваються непрості дискусії.

Сам Мельник закликав до введення ембарго на закупівлю російського газу та нафти, а також призупинення будівництва "Північного Потоку — 2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-