Парубій підписав постанову про вибори Президента 31 березня

Парубій підписав постанову про вибори Президента 31 березня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій 28 листопада підписав постанову про призначення виборів Президента України на 31 березня 2019 року.

Відповідний статус документа позначений на сайті парламенту.

"Призначити чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року", - йдеться у документі.

Читайте також: Президент пояснив, чому скоротив термін дії воєнного стану до 30 днів

Як відомо, в умовах воєнного стану в Україні не можна проводити вибори. Саме тому Верховна Рада 26 листопада проголосувала за запровадження режиму воєнного стану на 30 днів, а не на 60. Це зробили для того, аби виборча кампанія розпочалася вчасно - 31 грудня.

Вибори Президента України повинні відбутися 31 березня 2019 року, а чергові вибори до Верховної Ради - 27 жовтня 2019 року.

Раніше ВГО "Комітет виборців України" повідомила, що в Україні вже понад 30 політиків заявили про намір узяти участь у виборах Президента 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці.

На захоплених кораблях перебували понад 20 моряків, шістьох із них поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-