Через Азов у Канаді зростає підтримка посилення санкцій проти РФ — посол Шевченко

Через Азов у Канаді зростає підтримка посилення санкцій проти РФ — посол Шевченко

Укрінформ
Вчинивши брутальну агресію проти українських військових човнів у Керченській протоці, Росія показала Заходу, що діятиме, як їй заманеться.

Таку думку в інтерв’ю телеканалу CTV висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Думаю, що росіяни на цьому не зупиняться. Вони хочуть показати свою потугу й добре підготовлені, аби проявити силу у регіоні. Цей сигнал не для нас, а для Канади та західних союзників. Росіяни хочуть показати, що діятимуть як їм заманеться”, - сказав Шевченко.

Він додав, що в Канаді наразі зростає підтримка розширення санкцій проти РФ.

“Як від влади, так і від опозиції в Канаді звучить гучна підтримка санкцій та кращої співпраці у воєнних питаннях. Саме зараз слід оновити санкції проти Росії. Санкції - працюють, вони дуже нашкодили інтересам Росії, і ми повинні покарати РФ за вчинене”, - заявив дипломат.

Він також наголосив, що ескалація протистояння між Україною та Росією не призведе до втягування у нього розташованих на території України канадських військових, оскільки від лінії зіткнення їх відділяють сотні кілометрів. “Сучасний світ - дуже взаємопов’язаний, і Росія намагається надіслати сигнал не лише Україні, а усім країнам, залученим до Чорноморського регіону”, - підсумував Шевченко.

Читайте також: Захід має вжити проти РФ рішучіших за санкції кроків - експерт

Як відомо, з 2015 року близько 200 канадських військовослужбовців навчають навичкам сучасного бою членів ЗСУ. За три роки через канадське навчання пройшло майже 8000 українських військових. Навчальні курси проходять у різних містах України, але основне місце базування канадських інструкторів - Міжнародний центр миротворчості та безпеки у Львівській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-