У Бундестазі вимагають від Росії негайно звільнити українських моряків

У Бундестазі вимагають від Росії негайно звільнити українських моряків

Укрінформ
Німеччина наполягає на негайному повернення Україні її моряків і суден, що можна було б вважати жестом Москви у напрямку деескалації.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник голови фракції Вільної демократичної партії в Бундестазі Олександр Граф Ламбсдорфф.

«Ми думаємо про сім'ї поранених моряків, про заарештованих моряків. Ми хочемо, щоб Росія повернула їх Україні, так само як і кораблі. Це було б хорошим сигналом для деескалації», - сказав депутат.

Він сподівається, що німецька сторона задіє свої дипломатичні канали, щоб переконати російську сторону зробити цей крок. Відповідним форматом для того, щоб говорити про це, політик також вважає "нормандську четвірку".

В цілому Граф Ламбсдорфф не думає, що інцидент в Азовському морі, яким би сумним він не був, змінює загальну динаміку відносин між Росією і Україною, де мали місце незаконна анексія Криму, незаконне будівництво мосту. Інцидент стався у місці, де багато експертів на подібне очікували, додає він. На думку депутата, це не щось абсолютно нове, це продовження конфлікту, який ми бачимо на Донбасі.

«Цей конфлікт настільки глибокий і настільки широкий, що слід сконцентруватися на тому, чи можливо буде в цьому питанні взагалі знайти рішення», - говорить один з керівників ВДП. При цьому підкреслює, що Берлін має говорити з обома сторонами, щоб не допустити подальшої ескалації дуже ризикованої ситуації поблизу міста Маріуполь.

Читайте також: Захід має вжити проти РФ рішучіших за санкції кроків - експерт

Говорити про винних в події депутат не став, пославшись на те, що німецька сторона очікує аналізу від розвідслужб, бундесверу, НАТО, після чого зробить свої висновки.

Німецьким журналістам політик, який цьогоріч перебував з візитом в Україні, сказав, що «Україна – одна з небагатьох країн на пострадянському просторі, де живе демократія, де відбуваються вільні вибори, де дуже активне громадянське суспільство». Він зазначив, що є багато проблем, які ніхто не зможе вирішити, крім самих українців, але Німеччина має продовжувати підтримувати Україну на шляху демократизації та стабілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-