Німецькі консерватори звинуватили Путіна в ескалації на Азові

Німецькі консерватори звинуватили Путіна в ескалації на Азові

Укрінформ
Фракція Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу в німецькому Бундестагу прийняла заяву у зв'язку з подіями в Азовському морі, в якій звинуватила президента Путіна у спробі добитися ескалації.

Її прокоментував експерт з зовнішньої політики фракції Юрген Гардт.

«Фракція ХДС/ХСС у Бундестагу Німеччини засуджує воєнні дії Росії у протоці Азовського моря, яка є важливою морською протокою, необхідною для забезпечення українських портів», - заявив депутат.

За його словами, напад з боку російських військових суден на українські кораблі є «умисною провокацією з боку російського керівництва». Парламентарії допускають, що президент Путін прагне нової ескалації, щоб відвернути увагу від економічної і соціальної ситуації у багатьох регіонах самої Росії. При цьому вони не вважають збігом, що конфлікт припав на п'яту річницю початку Революції гідності.

Фракція ХДС/ХСС продовжує наполягати на поверненні Криму Україні і вважає логічним, що Європейський Союз розширив свої санкції проти Росії після того, як в Криму пройшли незаконні президентські вибори і був побудований Керченський міст. 

Німецькі консерватори хочуть, щоб європейський шлях України допоміг їй стати сучасною демократичною, конституційною та економічно потужною державою, близьким партнером ЄС і НАТО. «Мета полягає в тому, щоб європейська Україна могла чинити позитивний вплив на своїх сусідів», - додав Гардт, наголосивши, що територіальна цілісність України не підлягає обговоренню.

Читайте також: Президент не виключає повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Раніше в коментарі Укрінформу депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС), голова парламентського комітету у закордонних справах Норберт Реттген назвав події в Азовському морі продовженням територіальних посягань Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-