Президент внесе до Ради закон, який дозволить провести вибори в ОТГ

Президент внесе до Ради закон, який дозволить провести вибори в ОТГ

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко планує на наступне пленарне засідання Верховної Ради України внести законопроект, який дозволить провести в рамках воєнного стану вибори в об'єднаних територіальних громадах.

Про це він сказав у вівторок в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була розмова про те, що наявність воєнного стану може перешкодити і перешкоджає проведенню виборів в об'єднаних територіальних громадах. І закон чітко це визначає, що під час воєнного стану не можуть проводитись вибори. Я хочу наголосити, що зроблю все від мене залежне, - бо від загрози російської агресії демократія у нас на сьогодні не порушена і ніякої військової влади в нас немає, - для того, щоб на наступне пленарне засідання Верховної Ради підготувати відповідні законодавчі ініціативи, які будуть мати обмежений термін дії - до кінця поточного року, але які б дозволили провести вибори в ОТГ", - наголосив Президент.

Читайте також: Кількість російських танків біля кордону з Україною зросла втричі - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах на 23 грудня. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради: міських - 15, селищних - 27 та сільських - 492. Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об'єднаних територіальних громадах, у Волинській - в 9 ОТГ, у Дніпропетровській - в 1 ОТГ, у Донецькій - в 1 ОТГ, у Житомирській - в 7 ОТГ, у Запорізькій - у 8 ОТГ, в Івано-Франківській - в 4 ОТГ, у Київській - в 4 ОТГ, у Кіровоградській - в 4 ОТГ, у Луганській - у 8 ОТГ, у Львівській - в 5 ОТГ, у Миколаївській - в 12 ОТГ, в Одеській - в 3 ОТГ, у Полтавській - в 3 ОТГ, у Рівненській - в 3 ОТГ, у Сумській - в 4 ОТГ, у Тернопільській - в 5 ОТГ, у Херсонській - в 2 ОТГ, у Хмельницькій - в 3 ОТГ, у Черкаській - в 27 ОТГ, у Чернівецькій - в 4 ОТГ, у Чернігівській області - в 5 ОТГ.

Читайте також: Парубій розповів, як Рада приймала закон про воєнний стан

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них, за даними українських ВМС, знаходилися 23 моряки, шестеро було поранено.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-