В Єревані українська делегація вимагала від РФ повернути полонених моряків — журналіст

В Єревані українська делегація вимагала від РФ повернути полонених моряків — журналіст

Укрінформ
На засіданні Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, яке проходить у Єревані, українська делегація пропонувала внести до порядку денного питання про ситуацію в Азовському морі і зажадала повернути додому захоплених Росією моряків.

Про це повідомив кримський журналіст Антон Наумлюк в Facebook.

"У Єревані зараз проходить 52-е засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), на якій представник української делегації Сергій Хлайн спробував внести до порядку денного питання про ситуацію в Азовському морі. "Складно говорити про співпрацю в умовах напруженості", - зазначив Хлайн і висунув вимогу надати захопленим і пораненим морякам допомогу і повернути їх на Батьківщину", - написав Наумлюк.

Журналіст також зазначив, що українська делегація запросила до регіону спостерігачів і зажадала вжити заходів "для припинення російської агресії на суходолі й на морі".

За словами Наумлюка, у відповідь представник російської делегації Микола Коломейцев "художньо" зазначив, що "напускати туману" некоректно, і послався на "свідчення" капітана 3-го рангу Володимира Лісового (один із захоплених українських моряків - ред.), які він на камеру оперативників ФСБ зачитав з аркуша.

"Я до того, що такі операції, як і гучні політичні судові процеси, над українськими політв'язнями мають завжди, окрім очевидного, ще й пропагандистський характер. Тепер ось скрізь посилатимуться на ці "свідчення"", - зазначив журналіст.

Як повідомлялося, російські ЗМІ оприлюднили відео "допиту" у ФСБ українських моряків. Зокрема Володимир Лісовий нібито сказав на "допиті", що "ігнорував свідомо" запити російської радіостанції.

Читайте також: Німецький депутат: Події в Азовському морі - це Крим-2

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада здійснили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці - броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу".

На захоплених кораблях знаходилося 23 моряки, шестеро з них поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-