Німецький депутат: Події в Азовському морі - це Крим-2

Німецький депутат: Події в Азовському морі - це Крим-2

Укрінформ
Події в Азовському морі є продовженням політики Москви щодо розширення своїх територіальних претензій.

Таку думку висловив депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС), голова парламентського комітету з закордонних справ Норберт Реттген у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Ми маємо чітко розуміти, що там відбувається: це, свого роду, Крим-2, незаконне продовження територіальних домагань в Азовському морі, яке не можна прийняти, оскільки це протизаконно. Це дуже серйозне порушення фундаментального права і правил міжнародної поведінки», - сказав політик.

Депутат не має сумніву, що мали місце односторонні протиправні дії Росії, при цьому українська сторона не допустила провокацій. За його словами, є достатньо підстав стверджувати, що це беззаконна поведінка Росії, яка має припинитися, і цю оцінку поділяють ЄС і НАТО.

У цьому контексті Реттген нагадав про анексію Криму і зазначив, що будівництво Керченського моста також було порушенням міжнародного права і територіальної цілісності України.

Він підкреслив, що наразі головне завдання - це деескалація. "Потрібно знайти дипломатичний, політичний формат, всі доступні інструменти, крім військових, і стримати конфлікт та військову агресію, яку спостерігаємо з боку Росії", - сказав депутат.

Читайте також: Геращенко назвала "неадекватно м'якою" реакцію світу на агресію РФ на Азові

На його думку, слід розглядати всі інструменти, і санкції - один з них.

«Ми маємо бути серйозні в оцінці того, що відбувається. Це може виглядати як двосторонній конфлікт, але це конфлікт навколо політичного порядку в Європі. Тому ми повинні запастися терпінням у боротьбі», - сказав депутат німецького парламенту і додав: «Ми  маємо підтримати Україну політично, економічно».

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Спецназівці Росії обстріляли і захопили у Керченській протоці українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На захоплених суднах, за даними ВМС ЗСУ, перебували 23 моряки, шестеро з них поранені.

26 листопада Радбез ООН провів засідання у зв'язку з подіями в Азовському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-