Україна отримує все більшу підтримку в ООН - Єльченко

Україна отримує все більшу підтримку в ООН - Єльченко

Укрінформ
З кожним роком українські резолюції в ООН отримують підтримку все більшої кількості держав-членів.

Про це під час брифінгу у Нью-Йорку розповів Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Спостерігається певна еволюція позиції не лише серед членів Радбезу, але й членів ООН загалом. Наведу усього один приклад: протягом двох років поспіль 26 держав стабільно голосували проти українських резолюцій по Криму. Однак, коли ми в понеділок запропонували унести в порядок денний окрему позицію про ситуацію на окупованих територіях України, то лише 13 країн виступили проти”, - сказав Єльченко.

За його словами, це свідчить про підвищення поінформованості про події в Україні серед членів міжнародної спільноти. “У світі зростає розуміння того, що справедливість на боці України, тож ми очікуємо на подальше збільшення підтримки наших ініціатив та резолюцій з приводу Криму, його мілітаризації тощо”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Україна хоче посилення санкцій проти Росії - Єльченко

Як відомо, у неділю, 25 листопада, після нового акту збройної агресії РФ у Чорному морі українська сторона звернулася до головуючої в Раді Безпеки ООН країни (Китаю) з ініціативою обговорити ситуацію на терміновому засіданні Радбезу.

У понеділок Рада Безпеки ООН провела термінове засідання щодо ситуації в Україні, пов'язане з останнім розвитком подій у Чорному та Азовському морях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-