На час воєнного стану конституційні права можуть бути обмежені - Турчинов

На час воєнного стану конституційні права можуть бути обмежені - Турчинов

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає  можливі обмеження конституційних прав та свобод громадян під час дії воєнного стану, але запевняє, що це буде в межах діючого законодавства.

Про це він заявив, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На період дії воєнного стану можуть, я підкреслюю, можуть, обмежуватися конституційні права і свободи громадянина відповідно до законів і Конституції  України», - сказав Турчинов.

Він наголосив, що ця норма не планується застосуватися, але у випадку загострення ситуації і ескалації конфлікту зі сторони Російської Федерації керівництво країни повинно мати такий інструмент і таку можливість. 

Також Кабміну доручено указом Президента забезпечити постачання військовим силам матеріально- технічних ресурсів, майна, надання послуг та фінансування, що необхідно для ефективного  виконання ними завдань. 

Читайте також: Порошенко підписав указ про воєнний стан в Україні

Серед іншого, також доручено привести до повної готовності об'єкти єдиної державної системи цивільного захисту. ОДА та Київський міській держадміністрації, органам місцевого самоврядування доручено утворити ради оборони та сприяти військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану.

За словами Турчинова, указ набирає чинності одночасно з ухваленням закону про особливий правовий статус на запрвадження воєнного стану в Україні.

Він нагадав, що згідно з рішенням РНБО, під час воєнного стану діятиме часткова мобілізація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-