Посол України поінформував МЗС Франції про агресію РФ в Азовському морі

Посол України поінформував МЗС Франції про агресію РФ в Азовському морі

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол України у Франції Олег Шамшур поінформував представника Міністерства збройних сил Франції про агресію Росії в Азовському морі.

Про це йшлося під час зустрічі у понеділок українського посла з генеральним директором з міжнародних відносин Міністерства збройних сил Франції Аліс Гіттон, написав посол у Twitter.

"Зустрівся з генеральним директором з міжнародних відносин та стратегії Міністерства збройних сил Франції Аліс Гіттон. Поінформував про ситуацію з агресивними атаками Росії проти українських кораблів. Наголосив на необхідності оперативної та жорсткої реакції з боку наших партнерів", - написав посол.

Раніше Шамшур подякував сенатором і депутатам парламенту Франції, які жорстко засудили агресію Росії в Азовському морі. 

Читайте також: ОБСЄ про ескалацію на Азові: Час врегулювати розбіжності дипломатичними методами

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-