Ган вимагає від Росії звільнити українських моряків і віддати судна

Ган вимагає від Росії звільнити українських моряків і віддати судна

Укрінформ
Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган вимагає від Росії відпустити затримані українські судна та звільнити їхній екіпаж.

Про це він написав у Twitter.

"Події в Азовському морі неприйнятні. Росія повинна негайно звільнити судна й екіпаж, забезпечити медичну допомогу пораненим українським військовослужбовцям. Керченська протока повинна бути знову відкрита для безперешкодного проходження всіх суден", - заявив Ган.

Він наголосив на тому, що зараз важливо докласти зусиль для деескалації ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, російські судна 25 листопада обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб. Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки, і звернувся до Верховної Ради за схваленням відповідного рішення.

Читайте також: Україна виступить на терміновому засіданні Радбезу ООН у понеділок

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

О 18:00 за київським часом відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-