Воєнний стан: Найєм розповів про можливі компроміси у Раді

Воєнний стан: Найєм розповів про можливі компроміси у Раді

Укрінформ
Народні депутати, які зібралися на позачергове засідання Верховної Ради з приводу запровадження воєнного стану в Україні, обговорюють компроміс з трьох пунктів.

Про це у Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

"Судячи з усього, запровадження воєнного стану за сценарієм, запропонованим Президентом не буде. Зараз йде обговорення трьох пунктів, з яких можливий компроміс: запровадження воєнного стану не на два місяці, а на один; вилучення пункту указу про обмеження прав і свобод громадян; і пряме призначення у цьому ж указі дати виборів президента на 31 березня 2019 року", - написав Найєм.

Він зазначив, що якщо такі зміни будуть внесені, то "воєнний стан - цілком прийнятний захід у відповідь на агресію Російської Федерації". 

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі у районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення.

Читайте також: Опоблок не буде голосувати за введення воєнного стану - Вілкул

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко 26 листопада підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні з 26 листопада до 25 січня і вніс до Верховної Раду законопроект з пропозицією прийняти його указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-