Агресія РФ на Азові: Київ і Брюссель обговорюють спільні та національні санкції

Агресія РФ на Азові: Київ і Брюссель обговорюють спільні та національні санкції

Укрінформ
Україна проводить переговори з Європейським Союзом щодо запровадження спільних та окремих національних санкцій проти Росії за агресію в Азовському морі.

Про це на брифінгу в понеділок, 26 листопада, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо говорити як про санкції ЄС, так і про національні санкції і додаткові заходи. Але свідомо сьогодні не буду іти глибше, щоб не дати приводу обговоренню, яке триває всередині, піти не тим шляхом", - сказав Клімкін.

Як тільки країни ЄС ухвалять відповідне рішення, "ви відразу про це почуєте", додав міністр.

Читайте також: Туск обіцяє зробити все для консолідації ЄС на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, о 16.00 Верховна Рада має зібратися на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-