Молдова засуджує агресію та провокації в Азовському морі

Молдова засуджує агресію та провокації в Азовському морі

Укрінформ
Республіка Молдова рішуче засуджує будь-які прояви агресії і провокації, що підривають регіональну безпеку.

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови у зв'язку з подіями на Азовському морі і в Керченській протоці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Ми глибоко стурбовані напруженістю в Азовському морі і Керченській протоці і рішуче засуджуємо будь-які прояви агресії і провокації, що підривають регіональну безпеку", - йдеться в коментарі.

Підкреслюється також, що Молдова підтверджує беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та її права на використання міжнародних вод.

Читайте також: Російський експерт нагадав, що судна ВМС України не порушували морське право

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназ Росії захопив три українських кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні росіянами в Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про введення військового положення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-