Грузія закликає світ негайно вжити заходи для деескалації на Азові

Грузія закликає світ негайно вжити заходи для деескалації на Азові

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Грузії закликало міжнародне співтовариство вжити негайні заходи для деескалації ситуації в Керченській протоці та Азовському морі.

Про це заявив глава МЗС Грузії Давид Залкаліані, повідомляє "Грузія Online".

"Ми уважно спостерігаємо за обурливими подіями, які відбуваються в Азовському морі та Керченській протоці. Напад Росії на українські морські судна та їх стримування є грубим порушенням міжнародного морського права і ставить під загрозу безпеку усього регіону. Грузія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Закликаємо міжнародне співтовариство вжити негайні заходи для деескалації ситуації", - написав він в Twitter.

Читайте також: ОБСЄ скликала спеціальне засідання через агресію Росії в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці обстріляли і захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Наразі три українські судна залишаються захопленими російськими спецпризначенцями після того, як по ним було відкрито вогонь. Два українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" потрапили під вогонь супротивника і втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шість українських військовослужбовців отримали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Військовий кабінет.

Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Військового кабінету про введення воєнного стану і звернутися до Верховної Ради.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16.00 парламент прийме рішення про введення воєнного стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації воно може бути скасоване будь-якої хвилини.

Також сьогодні на 18.00 за Києвом заплановано засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-