"Свобода" вважає запровадження воєнного стану необхідним для держави

Укрінформ
Народні депутати від ВО «Свобода» голосуватимуть за введення воєнного стану в Україні.

Про це йдеться у заяві Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

«Народні депутати-свободівці будуть голосувати за запровадження воєнного стану. Це необхідно для держави. Але націоналісти застерігають: воєнний стан не має стати політтехнологією для виборчої кампанії. Це має бути реальний механізм для боротьби з агресором», - йдеться у заяві.

Також «Свобода» вимагає відразу після запровадження воєнного стану розірвати дипломатичні відносини з РФ, закрити кордон із РФ, здійснити люстрацію в керівництві ЗСУ та провести через детектор брехні увесь генералітет на предмет здачі державних інтересів Москві, припинити торгівлю з агресором, терміново офіційно звернутися до США та Великої Британії як держав-гарантів України за Будапештським меморандумом для реалізації конкретних дій на захист українського суверенітету.

Читайте також: ВМС просять українців не поширювати інформацію про пересування Збройних сил

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські судна обстріляли українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. Також Росія захопила три кораблі українських ВМС та понад 20 моряків.

Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує запровадження воєнного стану через напад РФ на українські кораблі в районі Керченської протоки.

У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-