Наш курс – до Європи, геть від Москви - Порошенко

Наш курс – до Європи, геть від Москви - Порошенко

Укрінформ
Україна рухається своїм шляхом, наближається до Європи,  якомога далі від Росії.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав під час відкриття ХІ Світового конгресу українців у неділю,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще раз наголошую: ми йдемо своїм шляхом! Наш курс – геть від Москви, як писав колись Микола Хвильовий. Наш шлях - до Європи, до розбудови європейської вільної процвітаючої України",- сказав Порошенко.

За його словами, завдяки перемозі Революції Гідності Україна зробила вирішальний крок до свого майбутнього. "Високопосадовці ЄС, лідери країн-партнерів і союзників не раз наголошували – за ці чотири роки  Україна наблизилася до Євросоюзу більше, ніж за попередні двадцять три. Ми й далі будемо рішуче йти своїм шляхом – а це шлях до  Європейського Союзу і НАТО", - наголосив глава держави.

Він не сумнівається у тому, що Україна буде у НАТО. "Днями Верховна Рада зробила ще один важливий крок у процесі нашої європейської інтеграції. Конституційною більшістю у першому читанні прийняті зміни до Конституції, що зобов’яжуть всі гілки української влади, всіх посадових осіб працювати для того, щоб забезпечити вступ України до Європейського Союзу і НАТО", - нагадав Порошенко.

Фіксуючи це зобов’язання, підкреслив він, ми розуміємо складність завдання, але готові його виконати.

Читайте також: У Росії нелегко бути українцем, може, найскладніше, ніж будь-де – Президент

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року в Києві відкрився ХІ Світовий конгрес українців, що представляє інтереси українських громад у діаспорі.

26 та 27 листопада відбудуться робочі сесії конгресу, на яких делегати обговорять низку актуальних питань, зокрема політики української національної пам'яті у світовому вимірі; закордонного українства - а саме кроків для сприяння поверненню в Україну; міжнародної підтримки України в питаннях оборони, реформування та в гуманітарній сфері; української мови як шляху до ідентичності та міжнародного спілкування; ролі діаспори в економічному розвитку України; розвитку українських громад у світі. Учасники форуму також працюватимуть над розробкою стратегії ефективного розвитку СКУ.

Загалом українська діаспора налічує понад 20 мільйонів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-